Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  

Hypotheek bij echtscheiding

Een relatie beëindigen is al moeilijk zat. Het laatste waar je zin in hebt is administratief en financieel gedoe. Deze checklist biedt helderheid. Weet wat er op je af gaat komen en wie jou kan helpen.

  

Gevolgen voor je financiële situatie

Scheidingen zijn vervelend, verdrietig en emotioneel. Er moet van alles uitgezocht en en geregeld worden. Het is goed mogelijk dat jullie daar beiden niet op zitten te wachten, en dat begrijp ik. Ik ga jou helpen deze vervelende situatie zo soepel als dat kan door te komen.

Schieten de volgende vragen door je hoofd?

 

  • Je wilt in de woning blijven. Kun je de hypotheek wel alleen betalen?
  • Stel dat de woning verkocht wordt; wat zijn de financiële gevolgen dan?
  • Welke mogelijkheden heb je om een andere woning te kopen?
  • En alimentatie? Heeft dat eigenlijk invloed op je hypotheek?

 

Ik kan met Advies met M.I.N.T. een uitkomst voor je bieden. Je kunt mij al je financiële vragen voorleggen. Je hypotheek, je huis; ik neem jouw hele financiële situatie mee in een grondig hypotheekplan. We bespreken mogelijkheden en potentiële valkuilen. Het doel is inzicht in jouw situatie zodat je verder kan.  Je hoeft niet alles alleen te regelen.

scheiding hypotheek breda
scheiding hypotheek breda

Wat is een echtscheidingsconvenant?

Naast al het andere krijg je ook te maken met een echtscheidingsconvenant. Dit is een belangrijk document dat kan worden opgesteld. Hierin worden afspraken over jullie scheiding en situatie vastgelegd. Een convenant is van belang bij het regelen van een nieuwe hypotheek, maar ook bij bij het aanpassen van de oude hypotheek.

Voldoende onderwerpen om goed te bespreken even analyseren.

 

Wanneer je gaat scheiden en je woont in de regio Breda, dan  help ik je graag om alles zo makkelijk mogelijk te maken. Inzicht in je financiële situatie geeft rust. Wil je die rust ook ervaren? Neem dan contact op.

Maaike Verhoef, Erkend Hypothecair Planner

Ik hoop dat je mij toestaat inzicht te bieden in je financiële situatie. Maar wie ben ik eigenlijk? Mijn naam is Maaike Verhoef. Met twee decennia ervaring in de financiële dienstverlening zorg ik ervoor dat jij zonder zorgen kunt wonen. Wil je meer weten over mij? Klik hier. Meer over wat je kunt verwachten van Advies met M.I.N.T? Klik hier.

scheiding hypotheek breda

BEOORDELINGEN VAN KLANTEN

Ik ben ook te vinden op Advieskeuze.nl