Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  

Blijvende aandacht voor jouw financiële situatie

Blijvende aandacht voor jouw financiële situatie, hypotheek en verzekeringen

Bij de koop van een woning krijgt de koopprijs veel aandacht. Natuurlijk is de prijs belangrijk. Maar de hypotheek om deze woning te financieren is minstens zo belangrijk. Ben je ervan op de hoogte dat je gedurende de volledige looptijd van de hypotheek met het totaal aan rente en aflossing vaak meer dan twee keer de waarde van jouw woning betaalt?

 

Een advies over wat voor jou een passende hypotheek is, vraagt om een grondige analyse van jouw persoonlijke situatie en wensen.  Want passend nu en straks is erg persoonlijk. Natuurlijk wil je een gunstige rente. Maar ook de voorwaarden moeten goed vergeleken worden. Daarnaast wil je ook dat de woonlasten geen belemmering kunnen worden voor andere wensen die je in het leven hebt. Als Erkend Hypothecair Planner besteed ik daarom veel aandacht aan jouw persoonlijke financiële planning op langere termijn.  Je sluit tenslotte een  hypotheekovereenkomst af voor een hele lange periode. Vaak voor 30 jaar.

Hypotheek onderhoud-Advies met M.I.N.T.

Wat kan er veranderen in dertig jaar?

Dertig jaar geleden. Toen was er nog geen internet en geen mobiele telefoon. Dertig jaar geleden zag de wereld waarin we leefden er heel anders uit dan nu. De vraag is of de wereld in de komende dertig jaar net zoveel zal veranderen als in de afgelopen dertig jaar. Ik denk dat de kans daarop groot is.

 

Ook jouw hypotheek moet onderhouden worden

 

Jouw woning moet onderhouden worden. Dit geldt ook voor jouw hypotheek. Vaak is dit een overeenkomst voor dertig jaar. Omdat er in die dertig jaar waarschijnlijk veel veranderingen en levensgebeurtenissen plaatsvinden, is het belangrijk om regelmatig te kijken of het advies wat je destijds hebt gekregen nog wel optimaal aansluit bij jouw wensen en situatie. Op de dag dat je bij de notaris zit is de hypotheek passend. Maar vanaf dat moment krijg je te maken met veranderingen in jouw leven. Of in de wetgeving. Vaak kleine veranderingen, soms grote veranderingen. Die kleine en grote veranderingen bij elkaar maken dat de hypotheek minder goed bij je gaat passen. Dit kan veroorzaken dat de hypotheek jouw mogelijkheden op andere belangrijke gebieden blokkeert. Of dat je gewoonweg te veel betaalt voor jouw hypotheek of overlijdensrisicoverzekering.

Blijvende aandacht

Via deze link kun je een brochure downloaden waarin aandachtspunten staan vermeld in 11 situaties die ik in de praktijk vaak tegenkom. Denk hierbij aan:

  • Kan de risico-opslag van jouw hypotheek omlaag?
  • Kan de premie van jouw overlijdensrisicoverzekering omlaag?
  • Wanneer is voor jou het oversluiten van de hypotheek voordelig?
  • Hoe los je jouw aflossingsvrije hypotheek af?

 

In deze brochure schets ik een beeld van de veranderingen die kunnen optreden en gevolgen kunnen hebben voor jouw financiële situatie. Ook informeer ik je op welke wijze ik als Erkend Hypothecair Planner kan helpen om  jouw  financiële situatie, hypotheek en eventuele verzekeringen die aandacht te geven die nodig is zodat jij je kunt richten op jouw toekomst waarin jij van plant bent om te leven.

Ik ben ook te vinden op Advieskeuze.nl