Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Aanpassingen woning en speciale leningen. Wat is er mogelijk?

Het komt regelmatig voor dat woningeigenaren aanpassingen aan hun woning willen doen. In dit blog zet ik een en ander op een rijtje voor wat betreft dit onderwerp.

Energiebespaarlening

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” thickness=’5′ up=” down=”]

Ik zie bijvoorbeeld dat steeds meer mensen willen investeren in isolatie maar ook in alternatieve energie. Naast de bekende zonne-en windenergie neemt ook het benutten van aardwarmte toe. Die investeringen kunnen belangrijk bijdragen aan het verbeteren van ons milieu. Daarnaast zullen deze investeringen zich op termijn vaak terugverdienen. Probleem is echter, dat doorvoering van deze maatregelen een forse voorfinanciering vraagt.

Aanpassingen woning en speciale leningen. De Blijverslening.

[vc_separator type=’transparent’ position=’center’ color=” thickness=’5′ up=” down=”]

Een ander voorbeeld dat ik ook in mijn adviespraktijk zie, is de aanpassing die senioren aan hun bestaande woning laten aanbrengen om langer zelfstandig in hun vertrouwde woning te kunnen blijven wonen. Vaak gaat het dan om de aanpassing van de badkamer, concentratie van de verschillende leefruimtes op de begane grond en extra maatregelen om de kans op ongevallen en inbraak te beperken.

Al deze maatregelen kosten geld. Op het gebied van energiebesparing zijn er vaak aantrekkelijke subsidies. Daarnaast zijn er aanbieders die speciaal voor dit soort doelen ontwikkelde leningen aanbieden. Voor de senioren bieden veel gemeenten zoals de gemeente Breda bijvoorbeeld de “blijverslening” aan.

Overweeg je dergelijke investeringen te doen neem dan gerust contact met mij op. Samen zetten we dan de verschillende mogelijkheden op een rij.

 

aanpassingen woning

Neem contact op