Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Niet kunnen kopen? Dan maar woning verbouwen

De markt van koopwoningen is oververhit. Steeds vaker zie ik dat mensen die eigenlijk willen doorstromen naar een andere woning dit voornemen opgeven en besluiten hun woning te verbouwen. Willen jullie ook jullie woning verbouwen? Lees dan verder.

De vraag naar koopwoningen is al lange tijd veel groter dan het aanbod. Daardoor zijn de prijzen hoog. Het zeer beperkte aantal woningen dat nog wel in de verkoop komt en de aanhoudende verhalen in de pers leiden ertoe dat steeds meer mensen besluiten om hun huidige woning te gaan verbouwen.

Aanvullende financiering

De huidige lage rente en de gestegen woningprijzen maken het in veel gevallen mogelijk dat de verbouwing gefinancierd kan worden door een extra hypothecair krediet. Ik onderzoek graag voor je of dit kan via een verhoging van jouw bestaande hypotheek, een tweede hypotheek naast jouw bestaande hypotheek of het oversluiten van jouw hypotheek naar een nieuwe.

Gelijk aandacht schenken aan verduurzamen woning

Ga je jouw woning verbouwen dan is dat waarschijnlijk ook een goed moment om te kijken of je jouw woning (verder) kunt verduurzamen. Je verhoogt daarmee het comfort van jouw woning, verlaagt waarschijnlijk je energielasten en verhoogt de toekomstige verkoopwaarde van de woning. Uiteraard draagt een dergelijk besluit ook bij aan de klimaatdoelstellingen die wij als samenleving hebben afgesproken.

Bestaande verzekeringen aanpassen

Wanneer de verbouwing is afgerond, dan zal over het algemeen de waarde van de woning en mogelijk ook van onderdelen van de inboedel in waarde zijn gestegen. Recent onderzoek toont aan dat in circa 80% van de grotere verbouwingen die plaatsvinden, vervolgens vergeten wordt de bestaande woonverzekeringen aan te passen. Bij een schade kan dat vervelende gevolgen hebben. Is niet de volledige waarde verzekerd dan kan dat tot gevolg hebben dat bij een schade niet het volledige schadebedrag wordt vergoed, ook wanneer de beschadigde onderdelen of de oorzaak van de schade niets te maken hebben met de verbouwing die heeft plaatsgevonden.

Woning verbouwen? Laten we even overleg hebben

Wil je weten of het verbouwen van jouw woning financieel haalbaar is voor jou? Laten we dan even overleg met elkaar hebben. Ik zoek dat graag voor je uit en geef je graag enkele aanvullende tips waarop je bij de verbouwing kunt letten.

woning verbouwen

Neem contact op