Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Verbouwing woning een optie voor jou?

In Amerika is de prijs van timmerhout in de afgelopen periode sneller gestegen dan van goud.”

Net als in Nederland leidt het coronavirus ook in de Verenigde Staten van Amerika tot een sterke stijging van verbouwingen en aanpassingen van onder meer woningen. Heb jij ook plannen?

Verbouwing woning

In de afgelopen periode hebben veel mensen veel meer tijd besteed in en rondom de eigen woning. Daarbij kan het idee zijn ontstaan om de woning te gaan verbouwen. Er zijn verschillende manieren waarop de kosten van deze verbouwing kunnen worden gefinancierd. De belangrijkste mogelijkheden zet ik op een rij.

Verhoging van je bestaande hypotheek

Indien de waarde van jouw woning hoger is dan de restschuld van jouw hypotheek dan heeft je woning een “overwaarde”. Je kunt dan besluiten om jouw bestaande hypotheek te verhogen. Hieraan zijn wel financieringskosten verbonden. Dat kan interessant zijn voor verbouwingen waarbij de kosten globaal meer dan €30.000,– bedragen.

Consumptief krediet

Voor de kosten van kleinere verbouwingen kun je ook een specifiek consumptief krediet afsluiten. Meerdere kredietinstellingen kennen leningsvormen die juist ontwikkeld zijn voor de financiering van een verbouwing. De wijze waarop je rente en aflossing betaalt, lijkt erg  op een hypothecair krediet. Je betaalt bij dit krediet geen afsluitkosten en onder bepaalde voorwaarden is de rente fiscaal aftrekbaar

Verbouwing woning vanuit je spaargeld?

Uiteraard kun je de verbouwing ook financieren vanuit eigen spaargeld. De rente over spaarrekeningen is momenteel erg laag. Door jouw woning te verbouwen vergroot je jouw woonplezier en wanneer de verbouwing ook gericht is op het energiezuiniger maken van de woning zul je ook weer kosten gaan besparen en zal de waarde van jouw woning hoger worden.

De ervaring leert dat het verstandig is wat liquide geld achter de hand te houden voor onverwachte gebeurtenissen.

Je bent van harte welkom!

Heb je plannen om jouw woning te verbouwen en wil je eens met mij van gedachten wisselen over hoe je in jouw situatie deze verbouwing het slimst kunt financieren? Aarzel dan niet en neem contact met mij op. Ik denk graag met je mee!

verbouwing woning advies met mint

Neem contact op