Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Van dure regio naar goedkope regio verhuizen?

De media berichten er dagelijks over: De prijzen van woningen stijgen en stijgen waardoor steeds minder consumenten nog een woning kunnen kopen.

Niet in alle delen van Nederland is er woningschaarste en loont het om van een dure regio naar een goedkope regio te verhuizen. Een voorbeeld uit de praktijk.

Corina

Corina is 53 en is verpleegkundige. Samen met haar partner heeft zij een woning in een grote stad. Haar partner is 60 en verricht geen betaalde arbeid meer. De kinderen zijn zelfstandig en het huis uit. Corina en haar partner beschikken over een eigen woning met inmiddels een forse overwaarde. De woning heeft echter achterstallig onderhoud. Liquiditeiten om de woning te verbeteren zijn er niet. Het afsluiten van een aanvullende hypotheek is, gelet op het inkomen van Corina, niet mogelijk. Wat nu? Blijven zitten in de woning die steeds minder bevalt of is er een andere optie?

 

Mooi Groningen

Corina en haar partner waren enige tijd geleden op vakantie in het mooie Groningen. Wat zij zagen waren mooie huizen die naar hun beleving niet al te hoog geprijsd waren. Om een lang verhaal kort te maken. Corina en haar partner hebben hun woning te koop gezet en waren deze, ondanks het achterstallig onderhoud heel snel kwijt voor een fraaie prijs. Na aflossing van de hypotheek bleef er nog een riant bedrag over. Vervolgens hebben zij in Groningen een woning gekocht met meer eigen grond dan ze voorheen hadden en in een veel betere, bouwkundige staat. En dat voor een bedrag fors lager dan de opbrengst uit de verkoop van hun vorige woning. Een deel van dit overschot hebben ze gebruikt voor de financiering van de nieuwe woning en een deel hebben ze op een spaarrekening gezet. In heel Nederland is er in de zorgsector een schreeuwend gebrek aan medewerkers. Corine had dan ook direct een nieuwe baan. Wat waren in dit geval de voordelen van het verhuizen van dure naar goedkope regio?

 

●       Een woning zonder achterstallig onderhoud;

●       Meer eigen grond;

●       Een lagere hypotheek en dus lagere maandlasten;

●       Een aardig spaarbedrag om “leuke” dingen mee te doen.

 

Van dure naar goedkope regio verhuizen?

Bovenstaande is natuurlijk niet voor iedereen mogelijk. Bijvoorbeeld in verband met de werkkring of de scholen van de kinderen. Zijn deze belemmeringen er niet, dan is deze ervaring van Corina en haar partner misschien iets om ook eens over na te denken.

Wil je dat ik eens mee denk over de mogelijkheden die je hebt om tot verbetering van jouw woonsituatie te komen? Wanneer je mij belt voor een afspraak neem ik graag de tijd voor je om een aantal mogelijkheden te verkennen.

Naast Breda richt ik mij ook op de omliggende gebieden zoals Bavel, Dorst, Teteringen, Ulvenhout en Hypotheekadviseur Prinsenbeek. Neem contact op voor een persoonlijke afspraak!

 

van dure naar goedkope regio

Neem contact op