Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Onafhankelijk financieel advies is belangrijk!

 

Consumenten zijn bij de aanschaf van een verzekering of bij het aangaan van een hypotheek het meest gebaat bij onafhankelijk advies. Drie belangrijke voordelen van advies zijn:

 

  1. De voorwaarden van verzekeringen en hypotheken kunnen sterk verschillen, afhankelijk van de verzekeringsmaatschappij of bank die deze aanbiedt. Direct zichtbaar is de ongelijkheid in premie of rente. Maar voor de consument vaak minder herkenbaar zijn de contrasten in de voorwaarden. Zeg maar de rechten die de consument krijgt met de aanschaf van de betreffende verzekeringen of hypotheek. Die contrasten kunnen heel groot zijn. Het is daarom belangrijk dat je deze verschillen kent, voordat je besluit om een bepaalde verzekering of hypotheek af te sluiten.

 

  1. Zekerheid bouw je op met de aanschaf van diverse financiële producten. Om de beoogde zekerheid te bereiken moeten de verschillende producten wel goed op elkaar aansluiten. Bij voorbeeld wanneer jouw arbeidsongeschiktheidsverzekering op 65 jarige leeftijd eindigt, terwijl jouw pensioen pas ingaat bij 67 jaar, dan is er een gat van twee jaar waarin je, indien je op dat moment arbeidsongeschikt bent, geen inkomen hebt. Deze noodzaak tot aansluiting geldt ook bijvoorbeeld tussen de inboedelverzekering en de opstalverzekering. Of tussen de zorgverzekering en de reisverzekering.

 

  1. Een advies wordt goed, wanneer degene die dit advies geeft, denkt vanuit jouw belang. Dat houdt in, dat de adviseur er geen persoonlijk belang bij heeft om het product van de ene bank/verzekeraar aan te bevelen. Maar ook dat de adviseur de vrijheid heeft om jou te adviseren een bepaald risico niet te verzekeren of voor een lager bedrag dan je zelf misschien voor ogen had.

 

Mede door de opkomst van nieuwe toepassingen op internet ontstaan nieuwe bedieningsmodellen. Het is belangrijk dat je inzicht hebt of je te maken hebt met een partij die uitsluitend de producten van een specifieke bank/verzekeraar aanbiedt of met een partij die in zijn advies de producten van meerdere partijen vergelijkt en zijn advies baseert op jouw situatie.

 

AdviesMetMint is volledig onafhankelijk. Dit betekent dat er geen banken of verzekerings-maatschappijen zijn die invloed hebben op de adviezen die ik geef. In mijn advisering laat ik mij uitsluitend leiden door de individuele situatie van de klant die ik adviseer. Alvorens een specifieke verzekering of hypotheek te adviseren heb ik meerdere banken/verzekeraars vergeleken. Daarbij zie ik het ook als mijn taak om ervoor te zorgen, dat de financiële producten die via mij zijn gesloten goed op elkaar aansluiten. Onafhankelijk advies is wat mij betreft de voorwaarde voor echte zekerheid.

 

Neem contact op