Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Ga jij een hypotheek afsluiten? Nationale Hypotheek Garantie kan jou voordeel bieden.

Ook mensen die onlangs gestart zijn als ondernemer kunnen in aanmerking komen voor een Nationale Hypotheek Garantie.

 

Nationale Hypotheek Garantie (NHG)

Door het afsluiten van een NHG krijgt de financiële instelling waar je een hypotheek afsluit extra zekerheid dat je de lening kunt aflossen, indien je door echtscheiding, werkloosheid of arbeidsongeschiktheid niet langer in staat bent de hypotheeklasten te betalen. Omdat het risico voor de bank daardoor daalt, krijg je een korting op de hypotheekrente. Over de volledige looptijd van de hypotheek kan dit een flinke besparing opleveren.

 

Niet iedereen komt in aanmerking voor een NHG. Dat hangt onder meer af van jouw inkomen en de hoogte van de hypotheek die je afsluit. Kun je een hypotheek met een NHG afsluiten, dan kan je dat over de volle looptijd van de lening een fors bedrag aan rente schelen. Daarnaast kan deze garantie voorkomen dat je met een restschuld blijft zitten, op het moment dat je door calamiteiten de woning moet verkopen en de opbrengst minder is dan de resterende hypotheekschuld.

 

Nationale Hypotheek Garantie: Ook voor ondernemers

Ook kleine zelfstandigen kunnen onder bepaalde voorwaarden zo’n garantie aanschaffen.

Wanneer een ondernemer langer dan een jaar actief is, dan moet deze ondernemer vanaf 1 januari 2019 zijn inkomen laten berekenen door één van de vier gespecialiseerde bureaus waarmee de NHG samenwerkt. De kosten van deze berekening variëren per ondernemingsvorm. Maar gemiddeld bedragen de kosten circa 250 euro.

 

290.000 Euro en 17 geldverstrekkers

Op dit moment zijn er circa 17 hypotheekverstrekkers bereid om een hypotheek onder een NHG aan recent gestarte ondernemers te verstrekken. Elke hypotheekverstrekker maakt daarbij zijn eigen afweging. Het is dus niet zo dat, indien de NHG garantie wordt afgegeven, alle 17 hypotheekverstrekkers bereid zijn de lening te verstrekken.

 

Een NHG kan vanaf 1 januari 2019 worden verkregen voor leningen tot 290.000 euro. Investeer je ook nog extra in energiebesparende maatregelen, dan kun je eventueel maximaal nog 17.400 euro bijlenen.

 

Ik help je graag

Zeker wanneer je ondernemer bent met wisselende jaarinkomens dan kan het verkrijgen van een hypotheek een heel gepuzzel zijn. Welke hypotheekverstrekker is wel bereid te financieren en welke gegevens moet je aanleveren aan één van de vier gespecialiseerde bureaus waarmee de NHG samenwerkt? Ik help je daarbij graag!  Ben je ZZP’er of al ondernemer met medewerkers en overweeg je een hypotheek af te sluiten? Neem dan tijdig contact met mij op. Dat geeft mij de tijd je van een goed advies te voorzien en te proberen de aanvraag van de hypotheek zo snel en soepel mogelijk te laten verlopen.

Nationale Hypotheek Garantie

Neem contact op