Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Gestopt met roken? Kijk dan ook even naar je OverlijdensRisicoVerzekering

Ben je gestopt met roken? Proficiat! Hopelijk houd je het vol. Lees meteen even deze blog.

Wanneer je met succes gestopt bent met roken dan adviseer ik je te controleren of dit gevolgen heeft voor de overlijdensrisicoverzekering (ORV) die je misschien in het verleden hebt afgesloten. Misschien dat er een aantrekkelijk financieel voordeel op je ligt te wachten!

 

ORV en Hypotheek

De meeste mensen die een woning kopen sluiten hiervoor een hypotheek af. Bij een hypotheek moet maandelijks rente worden betaald. Daarnaast kiezen de meeste mensen tegenwoordig in verband met fiscale voordelen ook voor een hypotheek waarin elke maand de lening voor een stukje wordt afgelost.

Het bedrag dat je kunt lenen hangt onder meer af van de waarde van de woning die je wilt kopen en de hoogte van jouw inkomen. Dit inkomen moet voldoende zijn om de maandelijkse rente en aflossing te kunnen betalen.

 

Inkomen kan wegvallen

Door bijvoorbeeld ziekte of ongeval kan één van jullie beiden komen te overlijden. Indien jouw partner tijdens het leven inkomen had, kan het inkomen dat na zijn of haar overlijden voor jou overblijft te laag zijn om van te leven en ook hypotheeklasten van te betalen. De consequentie is dan dat de woning mogelijk verkocht moet worden. Dit kan voorkomen worden door een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten.

In het geval van overlijden komt er dan een uitkering ter beschikking. Dit kan een groot bedrag ineens zijn waarmee de schuld in één keer geheel of voor een groot gedeelte kan worden afgelost. Of een bedrag per maand waarmee jij de maandelijkse hypotheeklasten kunt betalen. In beide gevallen zorgt de uitkering ervoor dat je de hypotheeklasten kunt betalen en in de woning kunt blijven wonen.

 

Rokers betalen hogere premie

Het risico dat iemand die rookt eerder dan een niet-roker komt te overlijden is groot. In vergelijking met consumenten die wél roken rekenen verzekeraars daarom een fors lagere premie voor de overlijdensrisicoverzekering indien je niet rookt.

Het is goed mogelijk dat je bij het afsluiten van de verzekering naar waarheid hebt aangegeven dat je rookt. De verzekeraar weet het niet als je inmiddels gestopt bent. De verzekeraar zal je dan een te hoge premie blijven rekenen. Geef je echter door dat je niet meer rookt, dan kan bij veel verzekeraars de premie verlaagd worden.

 

Gestopt met roken? Pas je OverlijdensRisicoVerzekering aan!

Het is sowieso goed om periodiek contact met mij te hebben om te onderzoeken of de verzekering nog goed aansluit bij jouw persoonlijke situatie. Door bijvoorbeeld wijzigingen in je  gezin of werk kan het verstandig zijn om het verzekerde bedrag te verhogen of te verlagen. Ook kan ik dan onderzoeken of de premie die je betaalt nog steeds marktconform is. Ik adviseer je in ieder geval om bijvoorbeeld eens in de twee jaar hierover even contact met mij te hebben. En eventueel eerder wanneer er zich belangrijke wijzigingen in jouw persoonlijke situatie voordoen.

gestopt met roken

Neem contact op