Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Bel: 076-2066028 | Mail: maaike@adviesmetmint.nl

Lenen of investeren om je woning energiezuinig te maken?

Heb je een wat oudere woning? Dan is het goed mogelijk dat de woning niet optimaal energiezuinig is. 

Het aanbrengen van dubbel glas, dakisolatie en misschien zonnepanelen kost geld. In deze blog attendeer ik je op een stichting die je bij het duurzaam maken van de woning goed kan helpen. 

Een stichting met een maatschappelijk doel

De Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten, SVn, is in 1998 opgericht. Bij de stichting werken inmiddels 120 personen. De Stichting biedt, in overleg met gemeenten in Nederland, aanvullende financieringsoplossingen die een maatschappelijke meerwaarde hebben. Zo stelt deze stichting ouderen met een eigen woning in staat hun woning te verbouwen, waardoor zij langer zelfstandig kunnen wonen. In de afgelopen jaren is de stichting zich steeds meer gaan richten op het aanbieden van leningen die eigenaren van woningen kunnen gebruiken om hun woning duurzamer te maken.

Redenen om jouw woning energiezuinig te maken

Er zijn verschillende redenen waarom je jouw woning energiezuiniger zou willen maken. De belangrijkste die ik van klanten hoor, zijn onder meer:

  • Op langere termijn besparing op de woonlasten;
  • Meer wooncomfort;
  • Waardebehoud of waardevermeerdering van de woning;
  • Bijdragen aan een beter milieu.

Bijzondere lening

De stichting biedt aan eigenaren van een eigen woning bijzondere leningen aan waarmee de kosten van maatregelen voor het energiezuinig maken van de woning kunnen worden gefinancierd.

Anders dan bij een gebruikelijk hypothecair krediet kun je de lening aangaan ook wanneer je zelf geen spaargeld hebt, of wanneer je wel spaargeld hebt maar dat niet voor deze uitgave wilt gebruiken.

De rente bij deze lening is extra laag en je mag de lening altijd direct en volledig aflossen wanneer je dat wilt.

Bij het inrichten van de lening wordt getracht een resultaat te bereiken waarmee je direct – nadat de duurzaamheidsmaatregelen zijn aangebracht – via de besparing die je bereikt op jouw energierekening, de lasten van de lening compenseert. Ondanks het feit dat je een aantal voordelen hebt bereikt met het treffen van de duurzaamheidsmaatregelen, blijft jouw besteedbaar inkomen dus min of meer gelijk gedurende de periode dat je de lening aflost. Is de lening eenmaal afgelost dan geniet je uiteraard volledig van de financiële besparingen.

Voorwaarden en voordelen kunnen per gemeente verschillen

De voorwaarden en extra voordelen die de Stichting je voor deze duurzaamheidslening kan geven, kunnen per gemeente verschillen. Wil je alvast kijken wat er in jouw gemeente mogelijk is, dan kun je dit vinden op de volgende site van de Stichting: https://svn.nl/particulieren/situaties/duurzaam-maken/

Heb je liever dat ik je uitgebreider kan informeren dan doe ik dit graag.

Neem contact met me op voor een afspraak!

energiezuinig-Advies met M.I.N.T.

Neem contact op