Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  

Werkwijze hypotheek oversluiten

IN 6 STAPPEN NAAR EEN VERANTWOORDE HYPOTHEEK

Stap 1 Kennismaken en algemene informatie

 

Ik maak graag kennis bij jou thuis. Iedereen is uniek en verdient het om op een unieke manier advies te krijgen en verder geholpen te worden. Wie ben jij en wat vind jij belangrijk?

 

Graag hoor ik van jou welke hulp je nodig hebt en hoe jouw situatie is:

 

  • Hoe ziet jouw hypotheek eruit en hoe lang staat de rente nog vast?
  • Wat is het doel van het oversluiten/veranderen van de hypotheek?

 

Uiteraard zal ik mijzelf ook voorstellen. Wie ben ik en wat kan ik voor je betekenen.

 

Stap 2 Inventariseren en analyseren

 

In deze stap verwerk en analyseer ik nauwkeurig jouw gegevens. Je ontvangt hiervan een analyserapport dat ik uitgebreid toelicht.

 

Vragen die we beantwoorden:

 

  • Hoe ziet jouw financiële situatie er nu uit?
  • Welke kennis heb je zelf van jouw financiële situatie?
  • Welke producten heb je in het verleden afgesloten?
  • Welke kosten moet je gaan maken om jouw hypotheek te veranderen?
  • Levert het oversluiten van jouw hypotheek voordelen op?
  • Welke risico’s loop je en hoe kijk je hier tegenaan?

Stap 3 Uitwerken advies

 

Wanneer wij samen een goed beeld hebben van jouw persoonlijke situatie en wensen werk ik het advies voor je uit. De analyse die ik eerder gemaakt heb vertaal ik in een persoonlijk advies. Dit advies bespreek ik met jou.

 

Stap 4  Rente-aanbod bespreken en tekenen

 

Ik regel de hypotheek en vraag het rente-aanbod op bij de hypotheekverstrekker. Dit rente-aanbod is een document waarmee jij de rente bij de hypotheekverstrekker vast legt.  In dit aanbod staat ook vermeld welke documenten de hypotheekverstrekker van jou wenst te ontvangen om een definitieve offerte af te geven. Ook help ik jou met het opzeggen van jouw oude hypotheek.

Stap 5 Overlijdensrisicoverzekering en definitieve offerte

 

In deze stap regel ik een overlijdensrisicoverzekering en lever ik alle benodigde documenten aan bij de hypotheekverstrekker. Wanneer de hypotheekverstrekker alle benodigde documenten positief heeft beoordeeld zal er een offerte zonder voorbehoud worden afgegeven. Deze moet getekend worden waarna de hypotheekverstrekker de benodigde stukken naar jouw notaris verstuurt.

 

 

Stap 6 Bezoek notaris en het beheer van jouw hypotheek

 

Ik controleer de polisbladen van de verzekering, de hypotheekakte en de notarisafrekening. Na jouw bezoek aan de notaris wordt jouw hypotheek bij de hypotheekverstrekker en bij mij in beheer genomen.

 

Mijn dienstverlening stopt niet wanneer je bij de notaris bent geweest. Het is belangrijk om contact te blijven houden zodat het oorspronkelijke advies wat ik heb gegeven, ook past bij een nieuwe situatie. Voor al jouw toekomstige vragen kun je uiteraard ook bij mij terecht!

Ik ben ook te vinden op Advieskeuze.nl