Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  

Tarieven

HYPOTHEEKADVIES

 

Advies met M.I.N.T. uit Breda geeft onafhankelijk hypotheekadvies met jouw belang als uitgangspunt. De tarieven zijn transparant en concurrerend zonder verrassingen achteraf.

De kosten voor het eerste gesprek zijn voor rekening van Advies met M.I.N.T. waarmee dit gesprek kosteloos is voor jou.

Vaste kosten

Onderstaande tarieven gelden voor advies en bemiddeling en zijn inclusief één (of meerdere) overlijdensrisicoverzekeringen of woonlastenverzekeringen (arbeidsongeschiktheid/werkeloosheid). 

 

 • Advies en bemiddeling aankoop eerste woning.

  € 2.500,-
 • Advies en bemiddeling aankoop volgende woning.

  € 2.750,-
 • Advies en bemiddeling oversluiten bestaande hypotheek.

  € 2.750,-
 • Advies en bemiddeling verhogen bestaande hypotheek.

  € 1.600,-
 • Advies en bemiddeling ontslag hoofdelijk aansprakelijkheid.

  € 2.150,-

Welke dienstverlening mag jij voor dit tarief verwachten?

 

 • Je krijgt een goed overzicht van wat jouw mogelijkheden zijn. Daarnaast krijg je ook zelf inzicht in jouw persoonlijke financiële situatie. Alleen met goed inzicht en overzicht kan jij de juiste keuzes maken wanneer je een huis wilt kopen.
 • Een adviesrapport in duidelijke taal. Je kunt dan op een later moment nog eens terug lezen waarom jij bepaalde keuzes hebt gemaakt.
 • Ik zorg ervoor dat jij geen omkijken hebt naar de administratieve afwikkeling van de hypotheek en eventuele verzekeringen zodat jij je kunt richten op jouw nieuwe (t)huis!

 

Lees meer over wat jij mag verwachten van de dienstverlening van Advies met M.I.N.T.

 

Uurtarief

Soms spreken wij samen een uurtarief af in plaats van vaste kosten. De adviesuren reken ik tegen een tarief van € 135 excl. BTW per uur. Iedere situatie is uniek en vereist maatwerk. Indien dit gezien de vraag mogelijk is krijg je op voorhand van mij een indicatie van het aantal uren voor de door jou gevraagde opdracht.

 

BTW

De tarieven zijn excl. 21% BTW.

Over de advieskosten voor een hypotheek betaal je geen BTW wanneer je de intentie hebt om het advies te gebruiken om een financieel product aan te schaffen. Alleen wanneer er niet de intentie is (bijvoorbeeld wanneer ik een algemeen financieel advies geef of wanneer ik jouw financiële situatie in kaart breng) moet ik apart BTW in rekening brengen. Mocht de belastingdienst van mening zijn dat je toch BTW verschuldigd bent over de aan jou geleverde diensten, dan zal ik deze BTW alsnog bij je in rekening brengen. Een schriftelijke ‘overeenkomst opdracht tot dienstverlening’ geldt als bewijsmiddel voor het aantonen van het doel van de werkzaamheden.

 

Aftrekbaarheid

De kosten voor het hypotheekadvies en de bemiddeling zijn een eenmalig bedrag en zijn meestal aftrekbaar van de inkomstenbelasting.  Dat betekent dat je het bedrag voor een deel terug kan krijgen van de belastingdienst.

 

Meer informatie

Hieronder zijn de dienstenwijzer en de dienstverleningsdocumenten van Advies met M.I.N.T. te downloaden.

Dienstenwijzer Advies met M.I.N.T.

Dienstverleningsdocument Hypotheken

Dienstverleningsdocument Risico

Dienstverleningsdocument Vermogen