Schrijf je in voor de nieuwsbrief

  

Hypotheekadvies bij duurzaam (ver)bouwen

Hypotheekadvies wanneer je duurzaam wilt gaan bouwen of verbouwen

Ga jij een woning bouwen of verbouwen in Breda? Of ga je een bestaande woning kopen? Dat is dan een mooie aanleiding om in gesprek te gaan over het thema “duurzaamheid” en duurzaam bouwen.

 

Waarom investeren in duurzaamheid?
De aarde is te vergelijken met een ruimteschip, ons enige “ruimteschip”. Wij moeten daar dus heel voorzichtig mee omgaan. Zorgvuldiger dan we in de afgelopen jaren hebben gedaan. Wij moeten zorgen voor een gezonde leefomgeving voor de lange termijn. Een goede reden om na te denken hoe dit gerealiseerd kan worden.

 

Daarnaast is er ook een financiële reden. Wanneer je, als huiseigenaar, investeert in duurzaamheid, dan loont dit ook financieel. Jouw woonlasten op langere termijn zullen belangrijk lager worden naarmate je tijdig meer aandacht schenkt aan de mogelijkheden van duurzaam (ver)bouwen. De marktwaarde van jouw woning zal daardoor ook stijgen. De aankoop van een woning of het besluit om een woning te (ver)bouwen is daarom het ideale moment om te investeren in duurzaamheid.

Ik nodig je graag uit voor een gesprek. Samen gaan we dan na hoe je dit het best kunt financieren en onderzoeken we welke voordelen je op de langere termijn kunt behalen door direct te investeren in maatregelen die de duurzaamheid van jouw woning verhogen.

Hypotheekadvies duurzaam Bouwen

Welke stappen kun je nu al zetten?

Jouw woning kun je op veel manieren duurzaam bouwen of verbouwen. Bijvoorbeeld door bij de keuze van materialen rekening te houden met het milieu en de gezondheid van de bewoners. Of door ervoor te zorgen dat water makkelijk in de grond kan weglopen door buiten niet te veel buitenruimte te betegelen, maar natuurlijk ook door het energieverbruik van jouw woning te beperken.

 

Bij de maatregelen op het gebied van energie wordt vaak gewerkt met een driestappenplan. Dit ziet er globaal als volgt uit:

 

1.       Investeren in maatregelen die de behoefte aan energie zo veel mogelijk beperken. Bijvoorbeeld door goede isolatie aan te brengen.

2.       De energiebehoefte die dan nog overblijft zo veel mogelijk halen uit een duurzame bron. Denk aan zonne-energie of aan aardwarmte.

3.       Wanneer er toch nog fossiele brandstof moet worden gebruikt

dit te doen op de meest efficiënte wijze, bijvoorbeeld door moderne hoogrendementsketels.

 

Voorbeelden van energiezuinige maatregelen die je kunt nemen

 

  • Gebruik van “keurmerkhout”;
  • Ventilatiesystemen met warmteterugwinning;
  • Zonneboilers;
  • Extra isolatie in spouwmuren en glasoppervlakten;
  • Gebruik van warmtepompen waardoor u profiteert van aardwarmte;
  • Aanbrengen van ledverlichting;
  • Installatie van een hemelwaterinstallatie waarmee regen wordt opgevangen, o.a. voor het doorspoelen van het toilet.

 

Stap voor stap naar een energiezuinig huis!

Een investering in verduurzaming van jouw woning is financieel aantrekkelijk.

Een investering in de verduurzaming van jouw woning is ook financieel aantrekkelijk. De kosten die je nu maakt, leiden in de jaren hierna tot besparingen. Bij veel investeringen is goed te berekenen binnen hoeveel jaren je de investering hebt terugverdiend.

 

Hoe staat het met jouw financiële duurzaamheid?

Mijn vak is om te kijken naar de financiële gevolgen, nu en in de toekomst, van beslissingen die je nu kunt nemen.  Samen met jou onderzoek ik of de uitgaven waarmee je op langere termijn te maken krijgt ook gefinancierd kunnen worden uit inkomsten in de toekomst. Ook wanneer er calamiteiten optreden als ziekte, werkloosheid, overlijden of echtscheiding. Ik ben dus gewend om te rekenen met uitgaven en inkomsten op de langere termijn. Daar horen wat mij betreft ook de financiële gevolgen bij van investeringen in duurzaamheid.

Hypotheek advies duurzaam verbouwen
Advies met M.I.N.T-Over

Wil je meer weten over duurzaam (ver)bouwen?

Ik geef jou een passend advies over de wijze waarop je jouw plannen met betrekking tot duurzamer wonen kunt financieren. In mijn advies kijk ik niet alleen of je de lasten van de woning kunt dragen maar ook of je in de toekomst ook andere dierbare wensen kunt vervullen. Samen met jou zorg ik voor een zorgenvrije toekomst. Dat is mijn vak dat ik graag met passie uitoefen. Daarbij bespreek ik ook graag op welke wijze je jouw woning duurzaam kunt maken.

 

Wil je je alvast inlezen? Het energieboekje van Nationale Hypotheekgarantie geeft je alvast meer informatie. Het duurzaamheidsprofiel van jouw (toekomstige) woning kun je hieronder downloaden.

beoordelingen van klanten

Ik ben ook te vinden op Advieskeuze.nl